Ταξίδια

ΑΛΙΕΥΤΙΚΆ ΤΑΞΊΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΆ

Είμαστε μια τοπική οικογένεια που είναι ερωτευμένη με τη θάλασσα και το ψάρεμα εδώ και πολλά χρόνια. Οι έμπειροι ψαράδες μας, ο Βαγγέλης και ο Μπάμπης, θα χαρούν πολύ να σας δείξουν και να σας εξηγήσουν όλες τις διαφορετικές πτυχές και τεχνικές του ψαρέματος με δίχτυα.

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από το γραφικό λιμάνι της Πεσσάδας, στη νότια πλευρά του νησιού, στις 8.30 π.μ. Θα πάρουμε πρωινό στο σκάφος και στη συνέχεια θα μαζέψουμε τα δίχτυα ψαρέματος που στήσαμε το προηγούμενο βράδυ. Θα είστε σε θέση να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία, από τον εντοπισμό των διχτυών στη θάλασσα μέχρι τη συλλογή τους πίσω στο σκάφος και την αναγνώριση και επιλογή των ψαριών που θα μαγειρέψουμε αργότερα. Φυσικά, μπορείτε πάντα να μας δώσετε ένα χεράκι και να συμμετάσχετε σε οποιοδήποτε στάδιο, αν το επιθυμείτε, ή μπορείτε απλώς να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το τοπίο!

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1) Πρωινές εκδρομές

Σημείο εκκίνησης - Λιμάνι της Πεσσάδας (8:30 π.μ.)

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από το γραφικό λιμάνι της Πεσσάδας, στη νότια πλευρά του νησιού, στις 8.30 π.μ. Θα πάρουμε πρωινό στο σκάφος και στη συνέχεια θα μαζέψουμε τα δίχτυα ψαρέματος που στήσαμε το προηγούμενο βράδυ. Θα είστε σε θέση να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία, από τον εντοπισμό των διχτυών στη θάλασσα, μέχρι τη συλλογή τους πίσω στο σκάφος και την αναγνώριση και επιλογή των ψαριών που θα μαγειρέψουμε αργότερα. Φυσικά, μπορείτε πάντα να μας δώσετε ένα χεράκι και να συμμετάσχετε σε οποιοδήποτε στάδιο, αν το επιθυμείτε, ή μπορείτε απλώς να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το τοπίο!

Πρώτη στάση - Ψάρεμα (9:30 π.μ.)

Η πρώτη μας στάση στις 9:30 για ψάρεμα. Θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία αλιείας με δίχτυα. Ο Μπάμπης και ο Βαγγέλης θα σας εξηγήσουν όλες τις τεχνικές ψαρέματος.

Βόλτα με σκάφος

Ενώ τα παιδιά παίρνουν τα ψάρια από τα δίχτυα θα έχουν μια βάρκα. Θα μπορέσετε να δείτε πολλές όμορφες παραλίες στο νότιο τμήμα του νησιού, όπως ο Άγιος Θωμάς, το Τραπεζάκι, το Κανάλι, το Λιθερό, τα Λουρδάτα, τα Κόκκινα Βράχια, το Παραδείσι, το Πελαγάκι(Lover's Island) τη Λεύκα και τις όμορφες σπηλιές και την Κορώνη.

Πρώτη στάση για κολύμπι - Παραλία Λεύκα (10:30 π.μ.)

Στις 10:30 η πρώτη μας στάση για κολύμπι στην πανέμορφη παραλία Λεύκα. Η παραμονή μας εκεί θα είναι μία ώρα.

Δεύτερη στάση για κολύμπι - Παραλία Lover's Beach (11:30 π.μ.)

Στις 11:30 π.μ., θα επισκεφθούμε τη δεύτερη παραλία (Lover's Beach) για κολύμπι - πηλοθεραπεία. Καθώς θα απολαμβάνετε το κολύμπι, θα ετοιμάσουμε το μεσημεριανό γεύμα με τα φρέσκα αλιεύματα.

Γεύμα στις 12:30 μ.μ.

Με την άφιξη στη δεύτερη τοποθεσία, θα ετοιμάσουμε και θα μαγειρέψουμε το μεσημεριανό γεύμα για εσάς, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τα ψάρια που πιάσαμε νωρίτερα και φρέσκα βιολογικά λαχανικά από τον κήπο μας...

Επιστροφή & Τελευταία στάση - 2:00 μ.μ.

Στις 2:00 μ.μ. επιστροφή, επιστρέψαμε στην 3η μας στάση για κολύμπι και πάλι στην παραλία Πεσσάδα.

Τελικό σημείο - λιμάνι της Πεσσάδας (3:30 μ.μ.)

Στις 3:30 μ.μ., επιστρέφουμε στο λιμάνι γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και σπουδαίες εμπειρίες.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2) Απογευματινή εκδρομή

Σημείο εκκίνησης - Pessada (5:30 π.μ.)

Αναχωρούμε από το όμορφο γραφικό μέρος της Πεσσάδας, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού.

Συλλογή των διχτυών (6 π.μ.)

Η πρώτη μας στάση γύρω στις 6:00 για να μαζέψουμε τα δίχτυα από τη θάλασσα.

Βόλτα με σκάφος (7 π.μ.)

Γύρω στις 7:00, μια βόλτα με βάρκα κοντά στο βραχώδες νησί Dias, το οποίο είναι τόσο όμορφο.

Κολύμβηση - Μπάνιο (7:30)

Στις 7:30, η δεύτερη στάση μας για κολύμπι στην παραλία Νίψια. Η παραμονή μας εκεί θα διαρκέσει μία ώρα.

Κολύμπι στο ηλιοβασίλεμα - (8:30)

Στις 8:30 θα πάμε για βαρκάδα και θα μπορέσετε να απολαύσετε το όμορφο ηλιοβασίλεμα. Θα κάνουμε άλλη μια στάση στην όμορφη παραλία του Κάβο Λιάκας. Παράλληλα, θα ετοιμάσουμε για το δείπνο σας το φρέσκο ψάρι της ημέρας και άλλα θαλασσινά.

Τελικό Σημείο - Λιμάνι της Πεσσάδας (11:00 π.μ.)

Στις 11 μ.μ. επιστροφή στο λιμάνι γεμάτη μεγάλες εμπειρίες και χαμόγελα.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

3) Taylor Made Trip

Σημείο εκκίνησης - Pessada (Εσείς επιλέγετε την ώρα)

Μπορούμε να οργανώσουμε ιδιωτικές εκδρομές για την οικογένειά σας και τους φίλους σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.